Leestijd: 2 min.

Zelf gezonde snacks maken muesi repen

Gezond pauzeren hoeft helemaal niet omslachtig te zijn en je eigen gezonde snacks maken kan ongelooflijk satisfying zijn. Het internet is een ware schatkist vol gezonde receptjes, maar om het je makkelijker te maken geven we je graag enkele tips voor gezonde snacks om zelf mee aan de slag te gaan.

Je hoeft helemaal geen keukenprins(es) te zijn of ingewikkelde ingrediënten en speciale toestellen in huis te halen om makkelijk zelf lekkere en gezonde snacks te maken. En wedden dat je er nog extra van geniet doordat je ze zelf hebt gemaakt?!

Quick and easy hartige ideetjes

Wat dacht je van een eenvoudig hardgekookt eitje om je een boost te geven bij een dipje? Eieren zitten tjokvol proteïnen die je lang een verzadigd gevoel geven en bevatten tal van noodzakelijke mineralen en vitaminen.

Zelfgemaakte popcorn

Heb je vaak een hartig goestingske en wil je dan de chipsautomaat leegplunderen? Probeer eens home made popcorn die je kruidt met kerriepoeder, chilipoeder of zout met provençaalse kruiden. Je popt je maïskorrels gewoon in een potje met een heel klein beetje olijfolie. Zo kan je je eigen popcorn customizen met de kruiden van je keuze om telkens nieuwe smaaksensaties te ontdekken! Experimenteer erop los!

Heb je al eens gedacht aan een zelfgemaakte, hartverwarmende kom groentesoep als tussendoortje? Een kom soep geeft je een win-win-win situatie. Je werkt namelijk aan je dagelijkse vochtinname, je krijgt extra groenten binnen én je hongertje is gestild! Je kan je kommetje soep ook heerlijk pimpen met wat droog geroosterde pitjes en zaden (bijvoorbeeld pijnboom- en zonnebloempitten passen wonderwel in soep). Heb je iets meer energie nodig? Dan kan je ook nog een kleine hoeveel fetakaas in je soep verkruimelen.

Voor de zoetebekken

Maak eens je eigen granola! Zo kan je deze op een hongermomentje aan een (plantaardige) yoghurt toevoegen. Wat bessen erbij en je bent good to go!

Je kan je granola in een luchtdichte pot best wel een tijdje bewaren. Zo kan je dus verschillende pauzemomenten genieten van 1 kleine inspanning. En je kan eindeloos variëren met de pitten, zaden en kruiden.

Wat dacht je van zelfgemaakte havermoutkoekjes met gedroogde veenbessen? In amper 30 minuten maak je 10 koekjes klaar en zo kan je lang genieten van een gezonde pauze. Of je kan ze natuurlijk delen met je (home office) collega’s. Je vindt het recept van de versie van Sandra Bekkari hier.

Havermout koekjes als gezonde snack

Of probeer eens zelfgemaakte chiazaad-balletjes die je veel proteïnen en een lang verzadigd gevoel bezorgen. Je maakt ze in amper 15 minuten en je kan ze gewoon in de koelkast bewaren tot je volgende snackmoment. Volg gewoon het makkelijke receptje en je bent er helemaal klaar voor.

Zoals je ziet, is het helemaal niet moeilijk om zelf gezonde snacks te maken met pure ingrediënten. Zo weet je helemaal zeker wat je eet!

Wil je graag meer tips? Lees dan zeker ook ons gratis e-book vol gezonde en lekkere receptjes!

Kevin met e-book

Goesting in een gezondere snack?

Voor mezelf & familie

Als relatiegeschenk

×