Leestijd: 2 min.

Wholey Moly cookie gluten free

Veel mensen kiezen ervoor om glutenvrij te eten, om verschillende redenen. Je hoeft geen coeliakie of glutenintolerantie te hebben om glutenvrij te eten en te kunnen genieten van de voordelen van glutenvrij eten.

De claim gluten free of glutenvrij op een voedingsetiket is natuurlijk ontzettend belangrijk voor mensen met een glutenintolerantie, want zij worden echt heel erg ziek wanneer ze gluten eten. Maar ook als je gevoelig bent voor gluten of kiest om geen gluten te eten uit gezondheidsoverwegingen, kan deze claim handig zijn om makkelijk voor gezonde, glutenvrije voeding en snacks te kunnen kiezen.

Glutenvrije en vegetarische snacks | Silly's Berghem Snackbar

Wat zijn die gluten dan?

Gluten zijn eiwitten die in verschillende granen voorkomen, zoals bijvoorbeeld tarwe, rogge, spelt, etc.  Zowel in het volkorenmeel, de bloem en het meel van deze granen vind je gluten terug. Gluten zorgen voor een luchtige textuur en geven elasticiteit aan voedingsproducten. Maar sommige mensen verdragen gluten niet goed of helemaal niet en vaak beseffen we dit zelfs niet. Doe zelf eens de test en laat gluten een tijdje links liggen. Zo kan je meteen ervaren wat het effect is van glutenvrij eten op je lichaam en hoe jouw lichaam eigenlijk reageert (of reageerde) op gluten.

Studies en wetenschappers verschillen van mening over of het al dan niet nuttig en veilig is om glutenvrij te eten als je geen coeliakie hebt. We willen helemaal geen wetenschappelijke claims maken en willen je gewoon de informatie geven zodat jij de voedingskeuze kan maken waarbij jij je goed voelt.

Wil je graag af en toe gluten links laten liggen om gevarieerd te eten of verdraag je gewoonweg geen gluten, dan is de aanduiding ‘glutenvrij’ handig voor je om snel een veilige, gezonde snack uit te kiezen. Eentje die je energie geeft tot aan je volgende maaltijd en je buik ook nog eens blij maakt!

In het ruime JustBite assortiment kan je veel glutenvrije snacks terugvinden. Heel handig als je ervoor kiest om geen gluten te eten, om welke reden dan ook.

Ontdek onze snackboxen voor thuis of op het werk!

 

Goesting in een gezondere snack?

Voor mezelf & familie

Als relatiegeschenk

×