Leestijd: 3 min.

Dirk Baelus oprichter van Innerme

Dirk Baelus is ex-top triatleet en oprichter van het sportvoedingsmerk Innerme, dat staat voor natuurlijke, plantaardige en biologische sportvoeding. We praten over de kracht van natuurlijke ingrediënten en over balans in het leven.

Over Dirk Baelus

Dirk is professioneel triatleet, auteur van 2 boeken en de oprichter van het sportvoedingsmerk Innerme. In het begin van zijn triatlon carrière en na tal van gezondheidsproblemen gooide Dirk het over een volledig andere boeg. Hij ging resoluut voor natuurlijke voeding. Deze ommezwaai zorgde voor meer energie, vitaliteit, een betere recuperatie en minder ziekte. Dirk vertelt zijn verhaal.

Innerme, een sterk merk met een sterk verhaal

Voortvloeiend uit zijn natuurlijke levensstijl ging Dirk experimenteren met natuurlijke voeding in functie van sport, als alternatief op de klassieke sportvoeding. Hij is gestart met een energiereep, samengesteld uit krachtige, natuurlijke en biologische ingrediënten. Later volgden ook energiegels, sportdranken, herstelproducten... en ook 2 klassieke en gezonde snacks. Het resultaat is een compleet gamma aan producten die licht verteerbaar zijn en dus weinig energie vragen van het lichaam om ze op te nemen.

Gezonde snacks als toevoeging op het aanbod

Naast het gamma aan sportproducten heeft Innerme ook 2 gezonde snacks toegevoegd aan het aanbod. Eén op basis van haver en één op basis van superfoods. Twee héél toegankelijke producten op basis van zaden, noten, pitten, bessen, haver, boekweit, cacao... Krachtige ingrediënten die de nodige voedingstoffen bevatten en dus ideaal zijn om tussen de hoofdmaaltijden door te eten, zowel in functie van sport, maar zeker ook voor mensen die net iets minder actief zijn.

Dirk koos bewust voor het ingrediënt boekweit. "Het is een weinig gebruikt product dat een heel versterkende werking heeft". Zo zegt Dirk.

Net als ons worden geraffineerde suikers streng gemeden. Dirk koos als alternatief bewust voor agave -en rijstsiroop. 2 stropen die elk een ander effect hebben op het lichaam. Rijststroop bestaat uit glucose en maltose, dus geen fructose. Agavesiroop daarentegen bevat wel fructose en zorgt voor een lage glycemische index. De siroop wordt dus langzaam door het lichaam verwerkt en vrijgegeven, zodat er geen piek ontstaat in de bloedsuikerspiegel.

Wie fysiek en mentaal actief is verbrandt calorieën. Die calorieën kan je best opnieuw aanvullen door gezonde calorieën op te nemen; voeding of snacks met veel voedingswaarden, de nodige gezonde vetten en vezels welke tevens zorgen voor een voldaan gevoel. "Door te grijpen naar ongezonde voeding maakt het lichaam gebruik van mineralen uit het lichaam om de voeding op te nemen. Enerzijds hebben ze dus geen enkele waarde, anderzijds putten ze het lichaam uit door te teren op waardevolle stoffen". Zo zegt Dirk.

Innerme gezonde snack proteine reep

Balans in het leven

Alles in het leven moet volgens Dirk in balans zijn. Ook al ben je niet actief met balans bezig zal het lichaam er toch naar streven om een evenwicht te vinden tussen "te veel" en "niet genoeg". Wissel intensief sporten / werken dus af met voldoende rust en tijd voor ontspanning. 

Tips

Dirk voelt zich energieker en ervaart een beter herstel door 's avonds na de laatste maaltijd niet meer te eten. Een andere tip die we kunnen meegeven is dat iedere persoon anders is. Het is dus belangrijk om zelf te ervaren of iets werkt of niet. Ervaar je een positief effect, dan wordt het vanzelf een gewoonte en vanzelfsprekendheid.

Succes!

Links

Goesting in een gezondere snack?

Voor mezelf & familie

Als relatiegeschenk

×