Losse pitten noten en zaden van Brave & Boundless

‘Snacken’, het woord heeft voor velen een negatieve lading. Ongezonde, suikerrijke en vette tussendoortjes zijn dan ook niet de beste keuze voor je lichaam. Maar wist je dat gezond snacken juist wél een heleboel voordelen heeft? We lichten ze toe en overtuigen je graag van de kracht van goed snacken, thuis of op de werkvloer.

Snack it healthy

Tussendoortjes met een lage voedingswaarde zijn geen goede keuze om je lichaam energie te geven. Ze bezorgen je niet alleen snel weer een hongergevoel, maar zijn ook slecht voor o.a. je hart, bloedvaten en cholesterol. Je laat ze dan ook beter links liggen – al hoef je nu niet meteen álle tussendoortjes af te slaan! De gezonde opties hebben namelijk flink wat pluspunten:

  • Gezond snacken ondersteunt een actieve stofwisseling. Je lichaam blijft lekker verbranden, waardoor je de typische dipjes tussen maaltijden in vermijdt. Hallo, alertheid en productiviteit! Niet alleen voor jou, maar ook voor je werkgever of omgeving een win.
  • Door tussendoor regelmatig te eten, vermijd je hongeraanvallen of de drang naar iets ongezonds. Let je dus op je voeding, dan is gezond snacken een must! Bovendien wordt je hongergevoel erdoor onderdrukt, waardoor je bij je volgende maaltijd minder eet.
  • Ook je collega’s profiteren van jouw gezonde geknabbel: je eetgewoontes kunnen ze inspireren en bijdragen aan een gezonde werkomgeving. En wie wil nu niet werken in een bedrijf met een positief, healthy imago?

Snack it regularly

Het is een goed idee om gezonde tussendoortjes aan je dagelijkse routine toe te voegen. Neem ze daarom steeds met je mee en probeer om de 2 tot 3 uur iets te eten, zo houd je je metabolisme op gang. Wanneer je het beste snackt, is erg persoonlijk: kies voor een moment nét voordat je gewoonlijk even een dipje of honger krijgt.

Ook wanneer je sport, is snacken onontbeerlijk. Kies voor een tussendoortje met trage koolhydraten voordat je je in het zweet werkt en beloon jezelf met een eiwitrijke snack om te recupereren. ’s Avonds is een vezelrijke snack de beste keuze: zo houd je je bloedsuikerspiegel onder controle.

Snack it real good

Hoe je weet welke tussendoortjes de goede keuze zijn? Dat lees je jammer genoeg niet af uit de tabel met voedingswaarden! Ga in de ingrediëntenlijst op zoek naar natuurlijke ingrediënten. Deze bevatten voornamelijk (zuivere) eiwitten, (meervoudig onverzadigde) vetten, koolhydraten (met een lage glycemische index) en vezels. Denk maar aan fruit, groenten, zuivel, noten, zaden of pitten: zij vormen een perfecte aanvulling op een gezond eetpatroon en smaken bovendien heerlijk!

Wat je zelf niet kent, is vaak niet heel veelbelovend: emulgatoren, anthocyanen, acesulfaam, sucralose… Je komt deze ingrediënten jammer genoeg vaak tegen, maar probeer ze als het kan te vermijden.

Wil jij nu ook gezond gaan snacken, zonder er teveel over na te moeten denken? Overweeg de JustBite producten dan eens! Ze bevatten een mix van producten boordevol gezonde ingrediënten en zijn daarnaast ideaal voor on the go dankzij de individuele verpakkingen. Snack ze!  

Goesting in een gezondere snack?

Voor mezelf & familie

Als relatiegeschenk

×