Leestijd: 3 min.

Gezonde pauze op het werk

“Taking a break can lead to a breakthrough.”

Bij het woord ‘pauze’ denkt men vaak aan het half uurtje op de middag. Pauze nemen kan ook in enkele minuten, maar hoe kan je je werknemers motiveren om dit kwalitatief aan te pakken? We geven je alvast een aantal tips voor korte, kwalitatieve pauzes op het werk.

Het resultaat? Meer productieve, ontspannen, betrokken en gezonde medewerkers!

10 ideeën voor een korte, kwalitatieve pauze op het werk

Niet-werkgerelateerde babbels

Niets ontspannender dan even bijpraten met je beste collega’s! De smalltalk terwijl de koffie doorloopt, spreekt het deel van de hersenen aan dat het gevoel van samenhorigheid versterkt en het werk nadien meer dan ten goede komt.

Geef hier als werkgever / manager het goede voorbeeld waarmee je anderen stimuleert om hetzelfde te doen.

Stretch!

Rugpijn, nekpijn en stramme spieren op het einde van de werkdag? Dan wordt het hoog tijd voor lichaamsoefeningen. Al is het maar vanachter het bureau, even rechtstaan en de spieren losmaken doet wonderen en zorgt voor een ontspannen gevoel. 

Meditatie- of ademhalingsoefening

Meditatie heeft enorm veel voordelen voor het mentaal welzijn op het werk. Het verscherpt de concentratie waardoor de creativiteit piekt! Heb je wel eens van meditatie gehoord, maar heb je geen idee waar te beginnen? Deze handige YouTube video sleurt alle beginners mee!

Genieten van zelfgemaakte snacks

Iedereen geniet graag van een snack, maar het genot zal nog groter zijn wanneer ze zelfgemaakt zijn en gedeeld worden met de collega's. Dit e-book kan jou en je werknemers alvast het duwtje in de rug geven!

Download ons e-book "Boost je immuunsysteem met lekkere, zelfgemaakte & gezonde snacks"

Doe een korte yogasessie

Yoga is een activiteit waarvan iedereen wel al eens gezegd heeft dat ze het willen doen, maar weinigen namen ook effectief de stap. Jammer, want ook yoga zorgt ervoor dat de innerlijke kalmte bewaard wordt en eigenlijk is de stap snel gezet. 

Gezonde snacks zijn key!

Een stuk fruit of meer zin in een energiereep? Zorg ervoor dat je werknemers gaan voor een gezonde snack en de koeken vol suiker even laten liggen. Deze zorgen niet alleen snel weer voor een hongergevoel, maar zijn ook slecht voor o.a. het hart, de bloedvaten en de cholesterol. 

Voeding is de brandstof van het lichaam, logisch! Gezond eten is dan ook essentieel om de energielevels op punt te houden en energiedipjes te vermijden.

Bekijk een relaxerende video

Soms hebben werknemers even geen nood aan die korte babbel of stretchoefeningen, maar willen ze even tot zichzelf komen. Relaxerende video’s, zoals het voorbeeld hieronder, zorgen ervoor dat ze even de wereld kunnen vergeten en herboren opnieuw aan de slag kunnen gaan!

Ga eens naar buiten!

Verse lucht helpt het lichaam te zuiveren en versterkt het effect van een korte pauze. Medewerkers die even buiten gaan tijdens de pauze voelen zich fitter en productiever dan mensen die achter hun bureau blijven zitten. 

Motiveer je medewerkers om buiten te gaan zodat ze opnieuw opgeladen aan het werk kunnen.

Zet een leuk nummer op en boost de stemming!

Zet even een liedje op waar de werknemers van kunnen genieten. De ‘guilty pleasures’ playlist op Spotify kan ervoor zorgen dat je even volledig los kan gaan op oude klassiekers. Muziek brengt medewerkers in een betere stemming!

Welke pauzemomenten ga jij implementeren op je werkvloer? Post het pauzemoment van jou en je werknemers op Facebook, Instagram of Linkedin en vergeet ons niet te vermelden! (@justbiteeu)

 

 

Goesting in een gezondere snack?

Voor mezelf & familie

Als relatiegeschenk

×