Learning snacks

Blog

Laat je inspireren door onze blogartikels over gezonder snacken, gezonder pauzeren, (valse) voedingsclaims en een fijne werkplek.

Populaire artikelen

Trouwens, wist je dat je in onze gezondere snackboxen ook altijd een toffe Learning Snack vindt? Een hapklaar brokje informatie over gezonder snacken, voedingslabels lezen en gezondheidsclaims.

Voorbeelden van gezonde tussendoortjes

Gezond tussendoortje leveren het lichaam de nodige -essentiële- voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Tussendoortjes met een lage voedingswaarde laat je best links liggen. Ze bezorgen je niet alleen snel weer een hongergevoel, maar zijn ook slecht voor o.a. je hart, bloedvaten en cholesterol. Over het algemeen krijgen groenten, fruit, zuivel, noten en graanproducten de voorkeur. Onderstaand een overzicht: Fruit Fruit levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, voedingsvezels en gezonde suikers), een ideale keuze dus als tussendoortje. Het is goed voor de gezondheid en zit boordevol antioxidanten, welke het immuunsysteem versterken.  Probeer minimaal 1 en liefst 2 keer per dag fruit te eten:...

Lees verder

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Door regelmatig iets te eten blijft het metabolisme van je lichaam op gang. Ons advies is dan ook om de 3 hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch, avondeten) tussendoor aan te vullen met gezond tussendoortjes. Niet door de tussendoortjes als extra op te nemen in je eetpatroon, maar door je calorie-inname meer te verdelen doorheen de dag. Maak de 3 hoofdmaaltijden dus iets kleiner en zorg tussendoor voor een verantwoord tussendoortje.  Maar wat verstaan we onder een gezond tussendoortje?  Eerst en vooral bevat een gezond tussendoortje de nodige -essentiële- voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Laat tussendoortjes met een lage voedingswaarde dus vooral links liggen. Ze...

Lees verder

Goesting in een gezondere snack?

Voor mezelf & familie

Als relatiegeschenk

Goesting in onze nieuwsbrief?

Boeiende weetjes over gezondere snacks en gezond leven in je digitale brievenbus? Tips & tricks om van je bedrijf een leuke en gezondere werkplek te maken? Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en laat je elke maand inspireren!

×